το κατοπτρο

το κατοπτρο

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οστά του Μ. Ντε Θερβάντες 400 έτη μετά το θάνατό του

Τετρακόσια ολόκληρα χρόνια μετά το θάνατο του γνωστού συγγραφέα του "Δον Κιχώτη" φαίνεται πως ανακαλύφθηκαν σε κρύπτη μοναστηριού στη Μαδρίτη οστά του.
Σε συνέντευξη τύπου στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής  της αρμόδιας ερευνητικής ομάδας Φρανσίσκο Εξτεμπερία αναφέρει  "Έπειτα από την ανάλυση κάθε πληροφορίας, είναι δυνατόν να θεωρήσουμε ότι ανάμεσα στα θραύσματα οστών που ανακαλύφθηκαν στο δάπεδο της κρύπτης της εκκλησίας της Αγίας Τριάδας υπάρχουν ορισμένα που ανήκουν στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες"

Πέραν των οστών στη συγκεκριμένη κρύπτη είχαν βρεθεί και κομμάτια ξύλου από ένα κατεστραμμένο φέρετρο. Τις ελπίδες των ειδικών αναπτέρωσε η παρουσία της επιγραφής "M C" σε κάποιο θραύσμα. Πράγματι, ο Μιγκέλ Ντε Θερβάντες πέρασε τα τελευταία έτη της ζωής του σε μια συνοικία της ισπανικής πρωτεύουσας, γνωστή πλέον ως Μπάριο δε λας Λέτρας ( ελληνιστί Συνοικία των Γραμμάτων) τιμής ένεκεν των λόγιων κατοίκων της όπως οι Λόπε ντε Βέγα, Φρανθίσκο ντε Κεβέδο και Λούις ντε Γκόνγκορα.

Στην περιοχή εκείνη ενταφιάστηκε και ο γνωστός συγγραφέας, τον Απρίλιο του 1616 στο ναό μάλιστα της Αγίας Τριάδας . Βέβαια, λόγω επέκτασης και συντήρησης τόσο του ίδιου του ναού όσο και πλησίονος  σ' αυτόν μοναστηριού ο ακριβής χώρος ταφής δεν είχε καταστεί γνωστός έως τώρα.

                             
                                                                          Ευγενία Παλούμπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου